Oprettet 1, July 2021

Koldhævede kærnemælksboller

Lækre bløde koldhævede kærnemælksboller med grovvalset havregryn og fuldkornshvedemel

kaernemaelksboller-kager-bage-boller-skalvibage-700x1000-v2 kaernemaelksboller-bage-boller-skalvibage-700x1000-v1 kaernemaelksboller-boller-bage-boller-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

Jeg må simpelthen dele denne fantastiske opskrift på koldhævede kærnemælksboller med havregryn og fuldkornshvedemel med jer, jeg har fundet opskriften på nettet. Det er en super opskrift og jeg har allerede bagt bollerne flere gange. Skal du have gæster til morgenmad eller brunch, er det nemt lige at lave dejen aftenen før, så er det bare at forme bollerne og sætte dem på bagepladen om morgenen og ind i ovnen.

Du kan med fordel også bruge mine andre koldhævede boller. Mange af jer er begyndt på jeres sommerferie og når hele familien er samlet omkring morgenbordet, er det da dejligt med friskbagte boller.

Koldhævede kærnemælksboller

  • 12:00
  • 9 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 dl kærnemælk
  • 1 dl kogende vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 75 g grovvalset havregryn
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel

Tips & Idéer

Brug andet groft mel i stedet for fuldkornsmel f.eks grahamsmel.

Brug honning i stedet for sukker.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Kom kærnemælk og kogende vand i en skål
  2. Rør gæren ud i væsken
  3. Rør sukker, salt havregryn og fuldkornsmel i blandingen, rør det godt sammen
  4. Tilsæt hvedemel og rør det sammen
  5. Du må gerne bruge din køkkenmaskine, lad den røre ved mellem hastighed i ca 10 min
  6. Hæld dejen over i en stor skål
  7. Dæk skålen med film og sæt skålen i køleskab i ca 10- 12 timer eller længere tid
  8. Drys bordet med lidt mel og hæld dejen ud på bordet
  9. Brug en bagespatel til at folde dejen over hinanden, til den bliver fast
  10. Skær 9 store boller ud, brug din bagespatel og skær på kryds og tværs i dejen, indtil du har 9 nogenlunde lige store boller
  11. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  12. Sæt ovnen 225 grader og lad den varme op
  13. Bollerne hæver imens ovnen varmes op
  14. Sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca 15-20 min
  15. De skal lyde hult, når du banker på dem
  16. Lad bollerne køle af på en bagerist
  17. Server dem lune eller kolde

Relaterede opskrifter