Oprettet 30, September 2021

Kokostoppe med chokolade

Små lækre klassiske kokostoppe også kaldet kokosmakroner, lavet af kokos, sukker og æggehvide. Bunden er dyppet i mørk chokolade.

kokostoppe-kage-bage-blog-skalvibage-700x1000-v1 kokostoppe-kage-bageblog-blog-skalvibage-700x1000-v3 kokostoppe-kager-bage-blog-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Kokostoppe er nogle af de nemmeste kager at bage og så smager de bare super godt, faktisk så godt, at det er svært at lade være med at spise dem alle sammen. Da vores søn var her i søndags for at tage billeder til bloggen, kunne han heller ikke lade dem stå, resten tog han med hjem til hyggestunder i den lille familie.

De kan opbevares i en kagedåse og tages med på farten. Lars og jeg har tit kokostoppe med, når vi er ude at sejle, det har dog været købe kager, men det er slut nu, nu bliver det hjemmebagte kokostoppe, hvis altså jeg har haft tid til at bage dem, det hænder jo, at vi pludselig bare tager afsted på en sejltur.

Kokostoppe med chokolade

  • 00:45
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 200 g kokosmel
  • 125 g pasteuriseret æggehvide

Pynt

  • 100 g mørk chokolade

Tips & Idéer

Tilføj lidt reven marcipan til kokosmassen.

Tilsæt lidt fintreven økologisk appelsinskal, limeskal eller citronskal i kokosmassen.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen og stil den på 170 grader
  2. Bland sukker, kokos og æggehvide
  3. Rør dejen sammen i ca 5 min, brug gerne en køkkenmaskine eller en elpisker
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir
  5. Form massen til små runde kugler i dine hænder, dyp evt dine hænder i koldt vand, så slipper dejen nemmere
  6. Sæt kuglerne på en bageplade, sæt dem med lidt afstand
  7. Der bliver ca 20-24 stykker
  8. Bag kokostoppene ved 170 grader i ca 15-20 min, indtil de er let gyldne
  9. Lad toppene afkøle
  10. Smelt chokoladen, enten over et vandbad eller i mikroovnen
  11. Dyp bunden i chokoladen
  12. Læg toppene på siden på bagepapir og lad chokoladen stivne
  13. Hvis du sætter dem i køleskabet, risikerer chokoladen at blive grå

Relaterede opskrifter