Oprettet 25, November 2021
Kanelkrans med hvid glasur
En dejlig lækker svampet sønderjysk kanelkrans med kanelfyld og pyntet med hvid glasur.
Historien bag opskriften
Det skal ikke være nogen hemmelig, at jeg er meget glad for kanelsnegle og derfor er denne kanelkrans selvfølgelig også en af mine favoritter, men det skal være en blød og lækker dej og den må absolut ikke være tør. Uanset om man bager kanelsnegle eller denne lækre sønderjyske kanelkrans, smager den bedst lun og den skal spises samme dag, du kan godt lune den dagen efter og så spise den, men det bliver ikke helt det samme resultat.
Hvis du gerne vil have noget andet fyld end kanel fyldet, kan du lave fyldet som til en brunsviger, det smager også rigtig dejlig, her kan du tilføje lidt blød nougat, så bliver det en luksus udgave.
Det var den sidste sønderjyske opskrift i denne omgang, som alle jo sikkert ved, begynder vi på julemåneden lige om lidt og så vil der komme opskrifter med julekager, glæd jer, jeg har fundet nogle lækre opskrifter frem til jer.
Kanelkrans med hvid glasur
- 02:30
- 10 personer
- Middel
Ingredienser
Dej
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 125 g koldt smør
- 500 g mel
Kanelfyld
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 1 spsk kanel
Pynt
- 150 g flormelis
- 2 spsk kogende vand
Tips & Idéer
I stedet for glasur kan du drysse kransen med perlesukker efter pensling med æg.
Lav fyldet som til en brunsviger.
Frys kagen inden du pynter den, tag den op, tø den op ved stuetemperatur og lun den i ovnen.
Fremgangsmåde
- Lun mælken til den er fingervarm
- Rør gæren ud i mælken
- Rør æg, sukker og salt i mælkeblandingen
- Skær det kolde smør i mindre tern
- Smuldr det i melet, indtil det bliver grynet
- Tilsæt melblandingen til mælkeblandingen
- Ælt dejen godt, indtil den er glat
- Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i 40 min
- Rør smør,sukker og kanel sammen
- Tag dejen ud på et meldrysset bord
- Rul dejen ud til en rektangel på ca 25 x 50 cm
- Smør kanel fyldet ud på dejen, gerne ud til kanten
- Rul dejen sammen som en roulade på den lange led
- Sæt dejen på en bageplade med bagepapir
- Saml rouladen til en krans, smør evt enderne med pisket æg
- Klip kransen næsten helt igennem ovenfra i ca 1 ½ cm tykke skiver
- Vrid skiverne i modsat retning af hinanden
- Lad kagen hæve i 30 min under et klæde
- Pisk 1 æg sammen og pensl kransen også ind over kanelfyldet
- Bag kransen ved 200 grader i ca 20 min til kagen er gylden og gennembagt
- Vær opmærksom på at kanelfyldet godt kan flyde ud under bagningen
- Det bliver en stor krans, ønsker du en mindre, så brug mindre dej og rul kransen ud i en mindre rektangel
- Pynt kagen med glasur og derover kransen, gerne lun, så smager den bedst