Oprettet 2, September 2023
Kanel æblekage med creme fraiche
En lækker kanel æblekage fra Brobyværk Kro med masser af smag af kanel, kardemomme og nelliker og pyntet med rørt creme fraiche.



Historien bag opskriften
Her i foråret var jeg sammen med mine 2 søskende forbi Brobyværk Kro til en gang kaffe og kage, her fik vi serveret denne skønne kanel æblekage, jeg blev glædelig overrasket, den var virkelig lækker, den var lun og pyntet med creme fraiche og det bedste af det hele, så havde de bagt den selv. Jeg var så heldig, at få opskriften af køkkenet og jeg har fået lov til at bruge den på bloggen.
For år tilbage holdt vi en mindekomsammen på Brobyværk Kro, det var inden, den blev solgt og moderniseret, der fik vi serveret kringle og lagkage, det var ingen fornøjelse, det var på ingen måde lavet fra bunden af, men prisen fejlede bestemt ingenting.
Jeg synes virkelig at der er blevet hyggeligt på Brobyværk Kro efter at der er blevet moderniseret, det er blevet lyst og venligt. For et par år siden var vi til en 60 års fødselsdag og der blev serveret dejlig, lækkert mad, så jeg kan varmt anbefale at besøge Brobyværk Kro, hvadenten det er til kaffe og kage eller til spisning.
Kanel æblekage med creme fraiche
- 01:30
- 12 personer
- Middel
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 250 g brunt farin
- 4 æg
- 200 g mel
- 1, 5 tsk bagepulver
- 1,5 tsk vaniljesukker
- ¾ tsk kanel
- ¾ tsk kardemomme
- ¼ tsk nelliker
- 2,5 spsk sukker
- 4 æbler uden skræl
- ½ dl mandelsplitter
Pynt
- 38% creme fraiche
Tips & Idéer
Du kan evt bruge pærer i stedet for æbler.
Server en god vaniljeis til kagen, lun kagen let.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen og sæt den på 180 grader
- Det bløde smør og brunt farin piskes til en luftig masse
- Tilsæt æggene 1 ad gangen
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker godt sammen og tilsæt det til massen
- Skræl æblerne, fjern kernehuset
- Skær æblerne i skiver
- Bland kanel, kardemomme, nelliker, sukker og æblerne
- Brug en bradepande der måler ca 20 x 32 cm
- Foer den med bagepapir
- Læg et lag dej i bunden, læg et lag æbler ovenpå, læg resten af dejen ovenpå og kom resten af æblerne på
- Pres æblerne lidt ned i dejen
- Drys med mandelsplitter ovenpå dejen
- Bag kagen ved 180 grader i ca 45 min.
- Brug en strikkepind og stik i dejen med, der må ikke være dej på.
- Tag kagen ud og lad den afkøle
- Kagen kan serveres både lun og kold
Pynt
- Pisk creme fraiche
- Pynt kagen med creme fraiche