Oprettet 18, December 2022
Kakler med en glasur
Lækre, sprøde kakler lavet af en mørdej, pyntet med en glasur lavet af æggehvide og flormelis



Historien bag opskriften
For et stykke tid siden fik jeg en sød besked fra Bente, hun skrev, at hun havde nogle håndskrevne småkage opskrifter, som hun havde taget billeder af, da hun besøgte sin svigermor på 95 år. Bente fortalte, at opskrifterne var fra 1950erne, det var opskrifter på kakler og aristokrater og hun spurgte, om jeg var interesseret i dem.
Jeg blev virkelig glad, for jeg havde ikke opskrifterne og jeg kan godt huske dem fra min barndom, så glæd dig til at bage kaklerne, de smager fantastisk.
Bente fortalte, at hendes svigermor stadig bor i sit eget hus og hun klarer sig selv, det er meget imponerende, jeg siger tak til Bente for at hun betænkte mig.
Kakler med en glasur
- 01:00
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 125 g mel
- 65g smør eller margarine
- 25 g sukker
- 1 æg
Pynt
- 100 g flormelis
- Æggehvide fra 1 æg
Tips & Idéer
Tilsæt evt lidt lime, citron eller appelsinsaft til glasuren.
Tilsæt vanilje i mørdejen.
Fremgangsmåde
- Bland mel, sukker sammen
- Hak smørret eller margarine i mindre stykker
- Bland smørret i melblandingen og smuldr det sammen til en grynet masse
- Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt
- Pak dejen ind i film og lad det hvile i køleskab i ca ½ time
- Tænd ovnen og sæt den på 180 grader
- Rul dejen ud til en tykkelse på ca ½ cm
- Brug en klejnespore og lav firkanter på 5 x 5 cm, der bliver ca 40 stykker
- Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Rør flormelis og æggehvide sammen, glasuren skal have en fast konsistens, så det ikke flyder ud
- Smør kagerne med glasuren
- Sæt kagerne i ovnen og bag dem ved 180 grader i ca 8 min
- Lad kagerne afkøle