Oprettet 25, November 2022
Julemuffins
Lækre, bløde muffins tilsat hakkede valnødder, kanel, stødt nelliker og allehånde, pyntet med en rød frosting og med drys af hakket slik stok.
Historien bag opskriften
Denne opskrift er min egen opskrift, den har jeg lavet fordi, jeg gerne ville have en muffins på bloggen med jule smag.
Jeg har brugt en grundopskriften på muffins som jeg havde og så er der tilføjet hakkede valnødder, sirup, kanel, nelliker og allehånde. De er pyntet med en rød frosting lavet med flødeost og drysset med knus slik stok.
Den dag vi tog billeder af nye kager til bloggen, var vores barnebarn Olivia med, hun elsker at få lov til at være med til at lave mad og bage kager. Hun fik lov til, at pynte de muffins, vi ikke skulle bruge til vores fotosession. Det var Olivia super god til, jeg havde ihvertfald travlt med, at sørge for at komme med nye muffins, som hun kunne pynte, inden frostingen røg ud på køkkenbordet.
Julemuffins
- 01:00
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 200 g mel
- 1 ½ tsk bagepulver
- 150 g sirup
- 100 g koldt smør
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 50 g hakkede valnødder
- 2 tsk kanel
- ½ tsk allehånde
- 1 tsk stødt nelliker
Pynt
- 200 g flødeost natural, det må ikke være light produkt
- 100 g blødt smør
- 200 g flormelis
- Rød koncentreret pasta farve
- 1 slik stok
Tips & Idéer
Du kan bruge brunt farin i stedet for sirup.
Du kan lave en frosting uden flødeost.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen 200 grader
- Bland mel, bagepulver, kanel, allehånde og stødt nelliker sammen
- Del smørret i mindre stykker
- Tilsæt smørret til melblandingen og smuldr det sammen til en grynet masse, brug gerne en foodprocessor eller gør det i køkkenmaskinen
- Pisk æg og mælk sammen
- Tilsæt mælkeblandingen til melblandingen og rør det godt sammen
- Tilsæt sirup og rør det igen
- Hak valnødderne og tilsæt dem til dejen
- Brug en muffinsform med plads til 12 stk og sæt papirsforme i
- Hæld dejen i formene ca ¾, dejen er lettere flydende og nem at hælde i formene
- Bag kagerne ved 200 grader i ca 15-17 min, brug en strikkepind, stik den i midten af kagen, der må ikke være dej på strikkepinden
- Lad kagerne afkøle
Pynt
- Pisk det bløde smør til det er hvidt
- Tilsæt sigtet flormelis og pisk det godt sammen med smørret
- Tilsæt flødeost og pisk det godt sammen
- Tilsæt den røde koncentrerede pasta farve, pisk det godt sammen, mængden afhænger af, hvor rød du vil have massen
- Hak slik stokken i mindre stykker
Montering
- Hæld frostingen i en sprøjtepose med den tyl, du vil pynte kagen med
- Pynt kagen, kun i midten
- Drys knust slik stok oven på