Oprettet 30, December 2021

Flødeostekage pyntet med kirsebær

Den lækre klassiske flødeostekage fra Karolines Køkken pyntet med kirsebær og kirsebærgele.

floedeostekage-kageblog-bage-blog-kage-skalvibage-700x1000-v2 floedeostekage-bage-blog-kage-kager-skalvibage-700x1000-v3 floedeostekage-bage-blog-kage-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Årets sidste kage er den klassiske, lækre flødeostekage fra Karolines Køkken, den kan bruges som både dessert og kage. Jeg har godt nok lavet denne flødeostekage mange gang, både til os selv men også som bestilling til fødselsdagsfester, hvor den er blevet serveret sammen med ost. Jeg har lavet den til Lars, dengang han arbejdede på Fyens Stiftstidende, hans kollegaer var helt vilde med den, så blev der dækket pænt op med service osv. og så blev den indtaget med største velbehag.

Jeg vil ønske dig og din familie et rigtig godt og lykkebringende nytår, jeg takker rigtig mange gange for, at du har lyst til at følge mig på min blog, Facebook, Instagram og Pinterest. Jeg kan se, at der er flere og flere, der kigger forbi på bloggen og det er jeg meget beæret over.

Flødeostekage pyntet med kirsebær

  • 12:00
  • 8 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 150 g fuldkorns hvedekiks
  • 4 blade husblas
  • 200 g flødeost
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • 1 tsk vanilje
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk revet citronskal, økologisk
  • 50 g flormelis

Pynt

  • 1 glas syltede kirsebær
  • 2 ½ dlkirsebærsaft
  • 4 blade husblas

Tips & Idéer

Pynt kagen med abrikoser fra dåse i stedet for kirsebær.

Kagen kan fryses uden pynt, tø den op ved stuetemperatur og pynt den, stil den i køleskab, til pynten er stivnet.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret
  2. Knus/smuldr kiksene
  3. Bland kiks og smør sammen
  4. Foer en springform (20cm) med kageplast
  5. Hæld kikse blandingen i formen
  6. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca 5 min
  7. Rør flødeost sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanilje, citronsaft og reven skal af citronen
  8. Træk husblasen op af vandet og smelt det i en lille skål over vandbad
  9. Afkøl det lidt og hæld det herefter i ostemassen lidt efter lidt under omrøring
  10. Pisk hviderne stive
  11. Bland forsigtigt flormelis i æggehviderne
  12. Vend æggehviderne i ostemassen og rør det forsigtigt rundt, til det er blandet sammen
  13. Hæld ostemassen over kiksene og stil den i køleskabet, indtil ostemassen er helt stiv

Pynt

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca 5 min.
  2. Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand til der er 2 ½ dl
  3. Træk husblassen op af vandet og smelt det i en lille skål over vandbad
  4. Hæld den smeltede husblas i kirsebærsaften
  5. Pynt kagen med de afdryppede kirsebær
  6. Hæld geleen hen over ostemassen og kirsebærrene, når gelen er begyndt at stivne
  7. Hvis du laver kagen først på formiddagen og pynter den med kirsebær og geléen et par timer før den skal serveres, kan du sagtens lave kagen samme dag, som den skal spises
  8. Du kan ikke flytte kagen fra bunden uden at den går i stykker, så den skal serveres med bunden, du kan evt undlade bunden og i stedet sætte springformen på det fad kagen skal serveres på.
  9. Fjern kageplasten ved at køre med en varm paletkniv uden på kageplasten

Relaterede opskrifter