Oprettet 5, February 2021
Fastelavnsboller med creme
Lækre, sprøde, lette fastelavnsboller lavet med kærnemælk, fyldt med creme og pyntet med hvid glasur



Historien bag opskriften
Sidste år lagde jeg en opskrift op på bloggen af fastelavnsboller lavet af wienerbrødsdej, personligt synes jeg bedst om dem, men hvis du ikke har lyst til at lave fastelavnsboller på den måde, kan du lave dem efter denne uges opskrift. Jeg synes, at de er ok lækre, da der er kærnemælk i dejen og det gør, at det er en nem dej at arbejde med og de er hurtigere at lave. Du kan vælge at lave dem åbne, men de egner sig også til en lukket bolle. Du kan sagtens lave andet fyld og du kan pynte dem med farvet glasur og alt muligt andet drys end det, der er i opskriften. Det er helt sikkert en god opskrift at bruge, hvis børnene skal være med til at bage.
De sidste par dage har vi fået sne og det har gjort det lidt mere udholdeligt i denne coronatid, så jeg synes, at det har været rigtig hyggeligt at stå at bage med udsigt ud over vores snedækkede gårdsplads og jeg har allerede fået fået bagt mange fastelavnsboller, både af denne opskrift, men også dem der er lavet af wienerbrødsdej.
Fastelavnsboller med creme
- 01:30
- 15 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 1 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 30 g sukker
- 400 g hvedemel
- 1 tsk kardemomme
- 2 æg
- 200 g blødt smør
Kagecreme
- 3 spsk sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 35 g majsstivelse
- 2 æg
- 5 dl mælk
Pynt
- Flormelis
- Vand
Tips & Idéer
Lav fastelavnsbollen som en lukket bolle, put en klat creme i midten og luk bollen, læg den med samlingerne i bunden.
Lav en marcipanremonce og læg det ovenpå kagecremen og fold bollen som en lukket bolle.
Lav glasur i forskellige farver og pynt dem med frysetørrede hindbær, hakkede nødder, hakket chokolade eller krymmel.
Fremgangsmåde
Kagecreme
- Kom sukker, vaniljesukker, majsstivelse og æg i en gryde og pisk det godt sammen
- Varm det op under piskning og tilsæt mælk
- Pisk imens kagecremen varmes op
- Skru ned for blusset og varm den igennem, imens du pisker, dette gør du indtil du har en tyk konsistens
- Hæld cremen i en skål, læg film ned over cremen og sæt den til afkøling i køleskab
Dej
- Hæld kærnemælk op i røreskål sammen med sukker
- Smuldr gæren ud i væsken, rør gæren helt ud
- Bland mel og kardemomme
- Tilsæt æg til væsken og rør det godt sammen
- Tilsæt gradvist mel og det bløde smør
- Ælt dejen godt sammen i ca 10 min
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord
- Rul dejen ud til en rektangel på 50 x 30 cm
- Del den i 15 lige store dele på 10 x 10 cm
- Kom evt. den afkølede kagecreme i en sprøjtepose og klip et hul i passende størrelse, eller sæt en klat på med en ske
- Læg hvert hjørne af dejen ind på midten, tryk herefter dejen ned mod midten
- Sprøjt/sæt en klat kagecreme ud i midten
- Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
- De må ikke stå for tæt sammen, brug evt 2 bageplader
- Lad bollerne hæve i 45 min
- Varm ovnen op til 200 grader
- Pisk æg sammen og pensl bollerne med æggeblandingen
- Bag bollerne ved 200 grader i ca 10-15 min
- Afkøl bollerne på en bagerist
- Kog vandet og tilsæt flormelis og rør godt sammen, konsistensen må ikke være for flydende
- Smør glasuren på fastelavnsbollerne