Oprettet 27, August 2020

Drømmekage fra Brovst

Klassiske Drømmekage fra Brovst med lækkert og smagfuldt fyld.

droemmekage-kage-opskrift-kage-kageblog-skalvibage-700x1000-v2 droemmekage-kage-opskrift-kageblog-bage-skalvibage-700x1000-v4 droemmekage-kage-opskrift-kageblog-blog-kage-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

Vi kender alle denne kage nemlig Drømmekagen fra Brovst. Den smager bare så dejligt og den er en god bradepandekage, som kan bruges både som klassens time kage og som kollegakage.

Min mor bagte den også, den smagte himmelsk og den var altid så let og luftig, hun var nemlig meget dygtig til at bage og jeg spiste mange stykker af den hver gang hun havde bagt den. Jeg har også bagt den mange gange til vores børn, da de var mindre.

Drømmekagen er egentlig ikke fra Brovst, den stammer oprindelig fra Klokkerholm - en by der ligger ca 50 km fra Brovst.

Drømmekagen hed først Østergaardskagen, det var en 13 årig pige Jytte Andersen som mødte op til en bageaften i Brovst Husmoderforening. Hun havde sin bedstemors opskrift med på en luftig bradekandekage med og hun havde en friskbagt kage med.

Med i arrangementet var en bagekonsulent fra Amo, han fandt kagen særdeles velsmagende og spændende og tog opskriften med sig, kagen kom senere til at hedde Drømmekage fra Brovst.

Drømmekage fra Brovst

  • 01:00
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Dej

  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør eller margarine

Fyld

  • 125 g smør eller margarine
  • ½ dl mælk
  • 250 g farin
  • 100 g kokosmel

Tips & Idéer

Kagen kan fryses, tages op på dagen.

Tilsæt lidt mørkt sirup i toppingen.

Lav kagerne i muffinsforme i stedet for, pas på ikke at bage dem for meget.

Fremgangsmåde

Dej

  1. Kom æg og sukker i en skål og pisk massen til en luftig masse
  2. Bland mel med bagepulver og vanilje
  3. Vend melblandingen forsigtigt i æggemassen
  4. Bring mælken i kog
  5. Smelt margarinen/smørret i en gryde
  6. Lad det køle lidt ned og bland det forsigtigt i dejen
  7. Smør en lille bradepande godt og med margarine og drys den med lidt mel eller foer bradepanden med bagepapir
  8. Hæld dejen i og bag kagen ved 180 grader i ca 20 min

Fyld

  1. Smelt margarinen/smørret til fyldet sammen med farin og til sidst vender du kokosmelet i
  2. Tag kagen ud af ovnen og kom fyldet ovenpå
  3. Sæt den i ovnen igen og bag den ved 200 grader i 5 min
  4. Tag kagen ud og lad den afkøle

Relaterede opskrifter