Oprettet 7, April 2023

Citronmuffins i påskehumør

Lækre bløde muffins med citron og marcipan, pyntet med en creme af hvid chokolade og dekoreret med små chokolade påskeæg.

citronmuffins-bage-opskrift-skalvibage-700x1000-v1 citronmuffins-kageblog-bage-opskrift-skalvibage-700x1000-v3 citronmuffins-kageblog-kager-bage-opskrift-skalvibage700x1000-v2

Historien bag opskriften

Så blev det endelig påske og dagene skal nydes her i huset, jeg skal først på arbejde på mandag. Familien kommer til påskefrokost på søndag, så vi skal spise, hygge og slappe af hele dagen. Jeg har besluttet, at jeg vil servere disse citronmuffins med den lækre chokadecreme til kaffen, hvis vi da ellers kan spise mere.😂

Kagen stammer fra Familie Journalen og de smager helt fantastisk og så er de meget dekorative at have på påskebordet.

Du kan selvfølgelig pynte med friske bær i stedet for chokoladeæg og du kan bruge en anden farve end gul.

Rigtig god påske til jer alle derude 🐥

Citronmuffins i påskehumør

  • 02:30
  • 15 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Dej

  • 2 økologiske citroner
  • 150 g marcipan
  • 225 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 æg
  • 175 g mel
  • 1 nip salt
  • 1 ½ tsk bagepulver

Chokoladecreme

  • 300 g hvid chokolade
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 2 ½ tsk gul konditorfarve (kan udelades)

Pynt

  • Små chokolade påskeæg

Tips & Idéer

Du kan pynte kagerne med bær i stedet for chokoladeæggene.

Brug en anden farve i stedet for gul.

Lav kagen i en springform, husk at justere bagetiden.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Riv citronskal af begge citroner
  3. Pres citronerne for saft
  4. Riv marcipanen
  5. Rør citronskal med marcipan, blødt smør, sukker og vanilje
  6. Pisk æggene i 1 ad gangen
  7. Pisk til massen er luftig og skummende
  8. Bland mel, salt og bagepulver godt sammen
  9. Rør dejen sammen, imens melblandingen og citronsaft skiftevis tilsættes
  10. Fordel dejen i muffinsformene ca ¾ fuld
  11. Bag muffinsene ved 180 grader i ca 18 min
  12. Lad kagerne afkøle på en bagerist

Chokoladecreme

  1. Hak den hvide stykker i mindre stykker
  2. Varm fløden til lige under kogepunktet
  3. Hæld fløden over chokoladen og rør forsigtigt rundt, indtil massen tykner
  4. Skær smørret i mindre stykker og tilsæt det til den flydende masse
  5. Rør smørret ud, indtil det er helt opløst
  6. Tilsæt konditorfarven og rør det sammen
  7. Dæk skålen til med film og stil den køligt i ca 2 timer
  8. Pisk cremen igennem, fyld cremen i en sprøjtepose med den tyl, du vil bruge
  9. Pynt kagerne med cremen og tryk forsigtig chokoladeæggene fast i midten

Relaterede opskrifter