Oprettet 20, February 2023
Chokoladeboller med hvid glasur og coctailbær
Lækre chokoladeboller pyntet med hvid glasur og ½ coctailbær. En gammel opskrift af Kirsten Hüttemeier, dog med et andet navn end det oprindelige.
Historien bag opskriften
Opskriften er igen en af Kirsten Hüttemeiers, denne har dog et andet navn, som jeg ikke tør nævne her. Det er en opskrift fundet i den kagegruppe, jeg er medlem af.
Det er en lækker kage, en kage man kan tage med på farten, til kollegerne eller på et kagebord, sammen med en masse andre lækre kager, du kan bage dem i en mindre muffinsform, så kagen ikke bliver så stor.
Pynt kagen med en mørk glasur og brug andre bær f.eks friske bær, du kan også bare bruge grønne eller gule cocktail bær.
Chokoladeboller med hvid glasur og coctailbær
- 00:45
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
- 125 g smør eller margarine
- 150 g sukker
- ½ dl mælk
- 2 æg
- 1 spsk vaniljesukker
- 4 spsk kakao
- 1 tsk kanel
- 200 g mel
- 1 strøget tsk bagepulver
Pynt
- 100 g flormelis
- Lidt kogende vand
- 6 røde cocktailbær
Tips & Idéer
Du kan pynte kagerne med mørk glasur og pynt med lidt sigtet flormelis.
Du kan pynte med andre bær f.eks friske hindbær eller jordbær.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker godt sammen ca 10 min
- Kog mælk og smør op
- Kom den varme væske i æggemassen og pisk imens
- Tilsæt vaniljesukker, kakao, kanel,mel og bagepulver
- Dejen røres god sammen og dejen skal være jævn
- Brug en muffinsform og smør den godt med flydende margarine
- Fordel dejen i formene
- Bages ved 160 grader i ca 14-14 min, stik i kagen med en strikkepind
- Kagerne vendes ud af formen
- Kagerne overtrækkes med hvid glasur
- Pyntes med ½ rødt cocktailbær