Oprettet 28, February 2023
Chokolade Randkage
Lækker chokolade randkage delt i 2, lagt sammen med en luftig smørcreme med rom i og drysset med sigtet flormelis.
Historien bag opskriften
Jeg har meget stor glæde af at bruge AMO's gamle kageopskrifter, de passer så fint til mit koncept, de er som regel nemme og hurtige at lave.
Personligt kan jeg rigtig godt lide, at det er nemme kager, nogle kager der ikke tager så lang tid at bage, der findes nemlig ikke noget bedre end lige at kunne mikse en kage sammen til eftermiddagskaffen. Jeg ville dog ønske at jeg havde mere tid til at nørde, men jeg har mange ting at passe ved siden af mit bageri b.la mit job som sygeplejerske, kontorarbejde for min mand, hus og have og jeg vil også rigtig gerne have tid sammen med mine børnebørn.
Denne uges opskrift på chokolade randkage lagt sammen med en lækker smørcreme , den er nem at lave det tager ca 1 time at lave og så smager den bare rigtig godt.
Chokolade Randkage
- 01:00
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 150 g sukker
- 3 æg
- 75 g mel
- 1 spsk kakao
- Lidt vaniljesukker
Smørcreme
- 75 g blødt smør
- 75 g flormelis
- Lidt rom eller romessens
Pynt
- Sigtet flormelis
Tips & Idéer
Du kan bruge en springform i stedet for en randform.
Brug appelsinsaft i stedet for rom.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 175 grader
- Æg og sukker blandes og piskes til en luftig masse ca 10 min
- Bland mel, kakao og vaniljesukker sammen
- Sit blandingen og tilsæt det til æggemassen og vend det sammen med en dejskraber
- Smør en randform med margarine
- Hæld dejen i randformen
- Bag kagen ved 175 grader i ca 30 min, stik i kagen med en strikkepind, der må ikke være dej på
- Tag kagen ud og lad den afkøle
- Tag kagen ud af formen inden den bliver alt for kold
- Flæk kagen i 2 dele
Smørcreme
- Rør den bløde smør inden du tilsætter øvrige ingredienser
- Tilsæt sigtet flormelis og rom
- Rør smørcremen til den bliver til en let creme
- Brug en sprøjtepose med en stjernetyl
- Put cremen i sprøjteposen
- Sprøjt smørcremen ud på den underste del af kagen
- Læg den anden bund ovenpå
- Drys med sigtet flormelis