Oprettet 21, January 2023
Bradepandekage med appelsin
Lækker kage med smør lavet i bradepande med pynt af tynde skiver af appelsin vendt i perlesukker
Historien bag opskriften
Denne skønne bradepandekage stammer fra en gammel udgave af God mad, let at lave, det var en bog min mand Lars havde og som han brugte flittigt.
Vi boede dengang i nærheden af Grenå i noget der hed Birkesig, det var langt ude på landet, det skønneste sted med masser af dejlig natur og ikke langt fra vandet, men der var lidt langt til alting.
Dengang arbejdede jeg som aftenvagt på et plejehjem hver 2. weekend og vores børn var små, så for at lave noget sammen med ungerne bagte Lars denne kage, den blev bagt så mange gange, at jeg måtte bede om, at de fandt på noget andet, det var ikke fordi, at den ikke var lækker, men det blev dog lidt for trivielt og forudsigeligt. Den blev også bagt med æbler i stedet for appelsiner og jeg synes, at de smager lige godt.
Bradepandekage med appelsin
- 01:00
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 1 tsk citronskal
- 2 spsk citronsaft
- 500 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
Pynt
- 3 appelsiner, gerne tyndskallede
- 3 spsk perlesukker
Tips & Idéer
Brug æbler i stedet for, undlad citronskal og saft, tilsæt vanilje.
Bag kagen i nogle springformen i stedet for i en bradepande.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader
- Rør det bløde smør, skal have konsistens som mayonnaise, sammen med sukker, til det er hvidt og skummende
- Rør et æg i ad gangen
- Riv citronskal
- Tilsæt citronskal og citronsaft
- Bland mel og bagepulver sammen og sigt det
- Rør det skiftevis i dejen med mælk
- Brug en bradepande på 30 x 40 cm, smør den med flydende margarine eller brug bagepapir og foer bradepanden med det
- Vask appelsinerne og skær dem i tynde skiver
- Vend appelsinskiverne i perlesukker
- Læg appelsin skiverne i rækker på kagen
- Bag kagen ved 175 grader i ca 45 min på de nederste ribber i ovnen
- Pas på ikke at bage kagen for meget, ellers bliver den tør, brug en strikkepind, der må ikke være dej på den
- Tag kagen ud og lad den afkøle