Oprettet 25, March 2022
Prinsesse Marie Lagkage
Lækker lagkage lavet af hvide, brune bunde, dryppet med kirsebærvin, lagt sammen hindbærmarmelade, knuste makroner, kage/flødecreme og pyntet med chokolade/kagecreme og flødeskum.
Historien bag opskriften
Opskriften på denne skønne lagkage stammer fra Humlemagasinet i Harndrup. Det er 30 år siden, at de åbnede, der er 3 spændende museer, smukke temahaver og kunstgalleri. Der er også en cafe´og det er her, de serverer denne lagkage.
I 1999 lavede de en udstilling af Marie af Orleáns. Det er derfor, deres lagkager hedder Prinsesse Marie og det er mig bekendt kun her, du kan få den, med mindre du bager den selv, som jeg har gjort det. Det er en 4 lags lagkage bestående af 2 hvide bunde og 2 brune bunde, dryppet med kirsebærvin, lagt sammen med hindbærmarmelade, knuste makroner, fløde/kagecreme og pyntet med kakaokagecreme og flødeskum. Du kan vælge at købe lagkagebundene færdige og en kagecreme som bare skal tilsættes mælk, så sparer du noget tid.
Lagkagen skal spises samme dag, for at makronerne ikke skal blive bløde.
Prinsesse Marie Lagkage
- 01:30
- 10 personer
- Middel
Ingredienser
Hvide lagkagebunde
- 2 æg
- 90 g sukker
- 40 g kartoffelmel
- 30 g mel
- 1 tsk bagepulver
Brune lagkagebunde
- 2 æg
- 90 g sukker
- 30 g kartoffelmel
- 20 g mel
- 20 g kakao
- 1 tsk bagepulver
Kagecreme
- 2 æg
- 3-4 spsk sukker
- 3-4 spsk mel
- 5 dl mælk
- Kornene af 1 stang vanilje eller vaniljesukker efter smag
- 2 dl fløde
- 2 spsk kakao skal ikke tilsættes før, du når til bund 3
Tilbehør
- Hindbærmarmelade
- 10 knuste makroner
- Kirsebærvin spædet op med vand
Pynt
- 4 dl fløde
- Kakao kagecreme
Tips & Idéer
Køb bundene færdige.
Køb kagecreme som bare skal tilsættes mælk.
Fremgangsmåde
Hvide lagkagebunde
- Tænd ovnen og sæt den på 200 grader
- Pisk æg og sukker til en luftig masse. Pisk gerne i 10 til 15 min.
- Bland mel kartoffelmel og bagepulver sammen
- Sigt det i æggemassen
- Fold det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vær sikker på at det er helt gennemarbejdet
- Smør lagkageformene med margarine
- Fordel massen i 2 lagkageforme ca 25 cm i diameter
- Bag lagkage bundene ved 200 grader i 6-7 min.
- Tag lagkagebundene ud af ovnen
- Vend dem ud på bagepapir drysset med sukker
- Vend dem igen ud på bagepapir
- Træk bagepapiret af. Da det er drysset med sukker, skulle det slippe nemt
- Lad lagkagebundene køle af
- Læg noget bagepapir ovenpå bundene, læg noget tungt ovenpå
- Bundene må ikke være for høje, da det er en 4 lags lagkage
Brune lagkagebunde
- Lav de brune bunde, som du laver de hvide bunde, du skal tilføje kakao i denne opskrift
Kage/flødecreme
- Pisk æggene sammen med sukker og mel i en gryde, til du har en glat overflade
- Pisk mælken i
- Tilsæt vaniljekornene og resten af vaniljestangen
- Varm cremen langsom op imens du rører/pisker i det
- Lad cremen koge sagte i et par min.
- Tag gryden af, fjern vaniljestangen
- Hæld den varme creme op i en skål
- Drys en smule sukker over, så den ikke trækker skind
- Køl cremen af
- Pisk fløden til flødeskum
- Når cremen er helt afkølet blandes den med flødeskum
- Rør massen godt sammen
Montering
- Bland vand i kirsebærvinen
- Brug en springform i passende størrelse, som passer til din størrelse lagkagebunde
- Læg en hvid lagkagebund i
- Stænk bund 1 med kirsebærvinen
- Smør bunden med hindbærmarmelade
- Drys knuste makroner ovenpå marmeladen
- Tilsæt kage/flødecreme oven på bund
- Læg nr 2 bund ovenpå bund 1 og gentag hvad du gjorde ved bund 1
- Tilsæt kakao i kage/flødecremen og rør det godt sammen
- Læg en brune bund ovenpå
- Stænk bunden med kirsebærvin
- Smør bunden med hindbærmarmelade
- Undlad knuste makroner
- Fordel kakaokagecremen ovenpå hindbærmarmeladen
- Læg den sidste brune bund ovenpå og tryk den godt ned
- Stil kagen i køleskab indtil, du skal bruge kagen
- Smør med kakao/kagecremen ovenpå bunden
- Pisk fløden til flødeskum
- Put fløden i en sprøjtepose med en stjernetyl i passende størrelse
- Smør kanten af kagen med et tyndt lag flødeskum
- Sprøjt din kage op
- Pynt kagen ovenpå med flødeskum
- Lagkagen skal serveres samme dag og helst et par timer efter, at den er lagt sammen, da makronerne ellers bliver bløde