Oprettet 25, March 2022

Prinsesse Marie Lagkage

Lækker lagkage lavet af hvide, brune bunde, dryppet med kirsebærvin, lagt sammen hindbærmarmelade, knuste makroner, kage/flødecreme og pyntet med chokolade/kagecreme og flødeskum.

prinsesse-marie-lagkage-opskrift-blog-skalvibage-1000x700-v2 prinsesse-marie-lagkage-skalvibage-1000x700-v1 prinsesse-marie-lagkage-bage-lagkage-blog-kageblog-opskrift-skalvibage-1000x700-v3

Historien bag opskriften

Opskriften på denne skønne lagkage stammer fra Humlemagasinet i Harndrup. Det er 30 år siden, at de åbnede, der er 3 spændende museer, smukke temahaver og kunstgalleri. Der er også en cafe´og det er her, de serverer denne lagkage.

I 1999 lavede de en udstilling af Marie af Orleáns. Det er derfor, deres lagkager hedder Prinsesse Marie og det er mig bekendt kun her, du kan få den, med mindre du bager den selv, som jeg har gjort det. Det er en 4 lags lagkage bestående af 2 hvide bunde og 2 brune bunde, dryppet med kirsebærvin, lagt sammen med hindbærmarmelade, knuste makroner, fløde/kagecreme og pyntet med kakaokagecreme og flødeskum. Du kan vælge at købe lagkagebundene færdige og en kagecreme som bare skal tilsættes mælk, så sparer du noget tid.

Lagkagen skal spises samme dag, for at makronerne ikke skal blive bløde.

Prinsesse Marie Lagkage

  • 01:30
  • 10 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Hvide lagkagebunde

  • 2 æg
  • 90 g sukker
  • 40 g kartoffelmel
  • 30 g mel
  • 1 tsk bagepulver

Brune lagkagebunde

  • 2 æg
  • 90 g sukker
  • 30 g kartoffelmel
  • 20 g mel
  • 20 g kakao
  • 1 tsk bagepulver

Kagecreme

  • 2 æg
  • 3-4 spsk sukker
  • 3-4 spsk mel
  • 5 dl mælk
  • Kornene af 1 stang vanilje eller vaniljesukker efter smag
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk kakao skal ikke tilsættes før, du når til bund 3

Tilbehør

  • Hindbærmarmelade
  • 10 knuste makroner
  • Kirsebærvin spædet op med vand

Pynt

  • 4 dl fløde
  • Kakao kagecreme

Tips & Idéer

Køb bundene færdige.

Køb kagecreme som bare skal tilsættes mælk.

Fremgangsmåde

Hvide lagkagebunde

  1. Tænd ovnen og sæt den på 200 grader
  2. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Pisk gerne i 10 til 15 min.
  3. Bland mel kartoffelmel og bagepulver sammen
  4. Sigt det i æggemassen
  5. Fold det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vær sikker på at det er helt gennemarbejdet
  6. Smør lagkageformene med margarine
  7. Fordel massen i 2 lagkageforme ca 25 cm i diameter
  8. Bag lagkage bundene ved 200 grader i 6-7 min.
  9. Tag lagkagebundene ud af ovnen
  10. Vend dem ud på bagepapir drysset med sukker
  11. Vend dem igen ud på bagepapir
  12. Træk bagepapiret af. Da det er drysset med sukker, skulle det slippe nemt
  13. Lad lagkagebundene køle af
  14. Læg noget bagepapir ovenpå bundene, læg noget tungt ovenpå
  15. Bundene må ikke være for høje, da det er en 4 lags lagkage

Brune lagkagebunde

  1. Lav de brune bunde, som du laver de hvide bunde, du skal tilføje kakao i denne opskrift

Kage/flødecreme

  1. Pisk æggene sammen med sukker og mel i en gryde, til du har en glat overflade
  2. Pisk mælken i
  3. Tilsæt vaniljekornene og resten af vaniljestangen
  4. Varm cremen langsom op imens du rører/pisker i det
  5. Lad cremen koge sagte i et par min.
  6. Tag gryden af, fjern vaniljestangen
  7. Hæld den varme creme op i en skål
  8. Drys en smule sukker over, så den ikke trækker skind
  9. Køl cremen af
  10. Pisk fløden til flødeskum
  11. Når cremen er helt afkølet blandes den med flødeskum
  12. Rør massen godt sammen

Montering

  1. Bland vand i kirsebærvinen
  2. Brug en springform i passende størrelse, som passer til din størrelse lagkagebunde
  3. Læg en hvid lagkagebund i
  4. Stænk bund 1 med kirsebærvinen
  5. Smør bunden med hindbærmarmelade
  6. Drys knuste makroner ovenpå marmeladen
  7. Tilsæt kage/flødecreme oven på bund
  8. Læg nr 2 bund ovenpå bund 1 og gentag hvad du gjorde ved bund 1
  9. Tilsæt kakao i kage/flødecremen og rør det godt sammen
  10. Læg en brune bund ovenpå
  11. Stænk bunden med kirsebærvin
  12. Smør bunden med hindbærmarmelade
  13. Undlad knuste makroner
  14. Fordel kakaokagecremen ovenpå hindbærmarmeladen
  15. Læg den sidste brune bund ovenpå og tryk den godt ned
  16. Stil kagen i køleskab indtil, du skal bruge kagen
  17. Smør med kakao/kagecremen ovenpå bunden
  18. Pisk fløden til flødeskum
  19. Put fløden i en sprøjtepose med en stjernetyl i passende størrelse
  20. Smør kanten af kagen med et tyndt lag flødeskum
  21. Sprøjt din kage op
  22. Pynt kagen ovenpå med flødeskum
  23. Lagkagen skal serveres samme dag og helst et par timer efter, at den er lagt sammen, da makronerne ellers bliver bløde

Relaterede opskrifter